Новини

Сашо Морфов и „Хъшове“ с номинация за „Будител на годината“

2017-10-10

Александър Морфов и представлението „Хъшове“ са в 10-те финалисти за „Будител на годината“. Инициативата на Радио FM+ фокусира вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство. Финалът на кампанията ще бъде на 1-ви ноември, в Денят на народните будители. Специално изработеният плакет "Будител на годината" 2017 ще бъде връчен на официална церемония. Водеща на церемонията е лицето и гласът на кампанията, Ива Дойчинова. 

Представлението „Хъшове” се ражда навръх юбилейния 100-н сезон на Народния театър и е триумфално и зрелищно завръщане на сцената чрез „прочита” и през „погледа” на Александър Морфов.

Представлението има успешни гастроли зад граница – в Белград, Скопие, Букурещ, Москва и  Санкт Петербург, както и в повечето театри извън София. Повече от 10 години „Хъшове“ е едно от най-посещаваните представления в Народния театър, като над 200 000 зрители са гледали постановката. Миналата година отбеляза своя 250-и път на сцена.

С постигнатите резултати за брой зрители и изиграни представления през последните години „Хъшове“ на Александър Морфов се превърна в явление в съвременния български театър и в позитивен пример как може едно театрално съдържание да вълнува зрители от всички възрасти и да устои на промените на времето, да има свой оригинален „почерк“ и да е фактор в театралния живот в България. Театралният продукт, създаден от Александър Морфов и неговия екип, има доказана художествената стойност и използва амбициозни ар­ти­с­тични практики.

Не на последно място трябва да се отбележи и фактът, че в стратегически план „Хъшове“ залага на насърчаване на културното развитие на мла­деж­­­ката публика, която е преобладаваща сред аудиторията на представлението.

 

Може да гласувате за «Будител на годината» тук

Още новини

1 / 5