Новини

National Theatre Live с „Макбет“ в Нощта на театрите

2018-08-30

Проектът NТ Live на National Theatre London и British Council гостува в шестата Нощ на театрите с трагедията на Уилям Шекспир – „Макбет“.  На 17 ноември точно в 19 ч. прожекцията ще се случи едновременно в 6 кино салона на Cinema City Bulgaria в София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас!

Британските актьори Рори Киниър и Ан-Мари Дъф влизат в ролите на Макбет и Лейди Макбет, а режисьор на продукцията е  Руфъс Норис.

Представлението е на английски език, със субтитри на български. 

Трейлър: https://youtu.be/JftjMGDOKWo

NT Live всяка година е част от програмното съдържание на европейската инициатива Нощ на театрите в България и поднася на зрителите вълнуващи и зрелищни постановки от Лондонския Уест Енд.

 

NT Live е новаторски проект на Британския национален театър за директни излъчвания на най-добрите британски постановки от лондонската сцена на живо в кина из Обединеното кралство и по целия свят. Макар, че всяко от представленията се снима на живо пред публиката в театралната зала, камерите са разположени, така че да осигурят на кинозрителите „място с най-добрия изглед“. Камерите се разполагат специално за всеки спектакъл, за да създадат възможност за изключително изживяване на публиката. С помощта на сателити постановките се излъчват всяка година на живо или на запис по целия свят и достигат до повече от 1.5 милиона зрители в над 700 кина.

 

снимки: http://ntlive.nationaltheatre.org.uk/productions/66375-macbeth

Още новини

1 / 8