Новини

Премиера на филма “Един час театър“ в Нощта

2018-10-10

Документалният филм „Един час театър“ ще има своята премиера в Нощта на театрите. Първата документална продукция на младия български режисьор Петя Иванова разказва за театралното ателие в Центъра за психично здраве в София. Там всяка седмица се провежда час по театър, където под ръководството на Василена Радева пациентите се занимават с театрална дейност. Освен като терапия, допирът с театралното изкуство кара хората от групата да мечтаят за изява на истинска сцена. Така се ражда идеята да се включат в юбилейната Нощ на театрите през 2017 г.

Филмът показава интересни моменти от репетиционния процес в ателието, емоциите, търсенето на вдъхновението, пътуването в театралната вселена.  “Един час театър” е сниман в продължение на една година и проследява различни етапи от развитието на групата, а музиката е изпълнена от пациент от Центъра за психично здраве. 

Авторът на филма – Петя Иванова, през 2016 г. беше сред номинираните за Empire awards и представи България с 60-секунден римейк на “Списъкът на Шиндлер”. Завършва магистърски клас по “Кино и телевизионна режисура” в Нов български университет. 

Прожекцията ще е на 17 ноември, в 16 ч. в Дом на киното. А веднага след края на филма екипът ще се срещне с публиката в залата.

 

http://theatresnight.org/1201

Още новини

1 / 8