ДРАКУЛА

Дата
16.11.2019

Начален час
22:00

Локация
Дом на културата "Средец"

Трупа
ВЕДНА театър

Цени на билети

вход с БИЛЕТИ


ДРАКУЛА (препоръчителна зрителка възраст над 12 години)

По мотиви от романа на Брам Стокър

сценична адаптация - Павел Миланов и Красимира Методиева

постановка - Красимира Методиева

участват: Мартин Пенев, Момчил Христов, Николай Христов, Цветелина Георгиева, Сияна Люцканова, Ния Илиева, Василена Годинячка, Владимир Желев, Александра Чобанова, Мартин Дочев и др.

Когато агентът по недвижими имоти Джонатан Харкър тръгва на своето пътуване до Карпатите, за да се срещне със странния граф Влад, едва ли знае колко ще се промени животът му и съдбите на близките му в Лондон. На гарата в Букурещ никой не иска да заведе англичанина до замъка на графа, защото само споменаването на името му буди у румънците страх и паника. Само една гладна циганка с невръстно момченце има смелостта да тръгне към страшните планини...

Граф Дракула има намерение да купи много имоти в Лондон и там да продължи вековното си съществуване. За да приготви всички за неговото посрещане, той изпраща верния си слуга Рейнфилд в английската столица, но плановете се объркват, когато вампирът вижда снимката на годеницата на Джонатан. Името й е и Мина и тя удивително прилича на любимата съпруга на графа, загинала трагично преди четири века и станала повода графът да се отрече от Бог и да стане вампир.

Дракула умира в името на вечната любов, но вампирските безчинства ще продължи една жена, която не познава любовта...