ДИВИТЕ ЛЕБЕДИ (театър с подвижни картини "Светило")

Дата
16.11.2019

Начален час
11:00

Локация
Клуб на пътешественика

Трупа
Студио „Театрална шапка”

Цени на билети

вход с БИЛЕТИ


„Дивите лебеди“ е театрална драматизация с подвижни картини по едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен. Приказната история преплита предания за истината, невиността и чистотата, поднесени по магически за възприятията начин -  непознато изживяване за сетивата, подходящо за малки и големи зрители.

Театър с подвижни картини "Светило"  е плетеница от изкуства - театър, изобразително и приложно изкуство, музика, обединени в едно необикновено сценично преживяване. Светлини и сенки оживяват подвижни картини, които разказват истории за отминали времена. Превръщат ги в магически изображения, провокират фантазията и въвеждат зрителите  във вълшебен свят. Озвучаването от живи инструменти и песни придава допълнително очарование на представлението.

Идеята за Театър с подвижни картини "Светило"  е заимствана от т.н. Cranky Box, като форма на визуализация и озвучаване  към различни песни и истории. Преди изобретяването на съвременните Cranky Box, японците използвали скрол картини, повлияни от китайските  картинни свитъци. Подобна форма е т. нар. Cantastorie /от италиански - "певец на истории“/, където изпълнител разказва или пее история, докато жестикулира към серия от изображения. Подвижната панорама пък е иновация в панорамната живопис в средата на XIX век, превърнала се в нов визуален елемент в театъра и предшественик на ранното кино.

В ролите: Мария  Тодорова, Цвета Мишкова

Драматизация: Цвета Мишкова

Рисувани картини: Мария Тодорова, Цвета Мишкова

Музика, аранжименти и обработка на звука: Група Евентуално

Час: 11:00 ч

Място: Детска къща „Приказка без край“, ул. „Кръстьо Сарафов“ 41