Новини

Нощните персонажи на Диляна Флорентин

2019-09-23

В емблематичния за Нощта фотографски проект, в който участват всички посланици на инициативата, тази година темата е „Ти промeняш играта. Играта променя теб“. А главни герои в него са едни от най-обичаните лица на българския театър, опера и балет, които за поредна година застават зад каузата на Нощ на театрите, за да привлекат младата публика и да предизвикат интерес към изкуството.

Някои от най-обичаните творци на българския театър, опера и балет стават „Нощни персонажи“ тази година. Сред тях са Мариус Куркински, Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Ненчо Костов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, прима балерината Марта Петкова, премиер-солистът Никола Хаджитанев, диригентът Максим Ешкенази и оперната певица Ина Кънчева.

Всички те са живата връзка с изкуството, те са мост между публиката и сцената, те са истински посланици на театъра, предаващи своята страст и любов към тези, които искат да се докоснат до магията на това изкуство и неговото случване тук и сега.

Всяка година посланиците на Нощта имат ключова роля в комуникационната кампания чрез проекта „Нощни персонажи“. След шест много успешни и доста мащабни изложби, които се случиха в предишните издания на инициативата, проектът поднеся нова серия от фотографии, специално заснети за Нощ на театрите от Диляна Флорентин. Тя работи в екип с гримьора Слав Анастасов и творческия екип на The Smarts.

Фотографиите ще бъдат изложени преди и по време на Нощта на театрите в следните локации с вход свободен:

УниКредит Студио, пл. Света Неделя - http://theatresnight.org/1361

Народен театър Иван Вазов, фоайе на Камерна сцена  

Бар Петък

 

Още новини

1 / 6