Новини

“Всичко за Ийв“ на режисьора Иво ван Хове идва в Нощта

2019-09-23

Най-новата продукция на един от най-иновативните театрални режисьори Иво ван Хове идва в Нощта на театрите от Лондонския West End. В шест кина от веригата Cinema City в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас на 16 ноември ще има специални прожекции, посветени на седмото издание на европейската инициатива Нощ на театрите.

Джилиън Андерсън (“Досиетата Х“, спектакъл “Трамвай Желание“) и Лили Джеймс (“Mamma Mia! Отново заедно“) са изпълнителите на главните роли в спектакъла “Всичко за Ийв“. Постановката разказва историята на Марго Чанинг. Легендата. Истинската звезда на театъра. Тя е в светлината на прожекторите, винаги е била. И изведнъж се появява Ийв. Най-голямата й почитателка. Младата, хубава Ийв. Златното момиче, обикновеното съседско момиче. Но вие знаете всичко за Ийв... или?

Разгръщайки завесата към цял свят от ревност и амбиция, Иво ван Хове, един от най-иновативните театрални режисьори в света ("Мрежа" и “Поглед от моста“ от програмата NT Live на Британския национален театър), ни задава въпроса: защо увлечението ни по славата, младостта и търсенето на идентичност никога няма да отмре? В новата си  продукция, адаптация по филма на Twentieth Century Fox от 1950 г. от  Джоузеф Л. Манкевич и пиесата "Мъдростта на Ийв" от Мери Ор, Иво ван Хове ни представя своя сценичен отговор. 

Декорите и осветление - Ян Версуейвелд
Костюми – Ан Дихайз
Музика – Пи Джей Харви (двукратна носителка на наградата "Мъркюри")
Звук: Том Гибънс, кастинг: Джулия Хоран

Представлението е на английски език, със субтитри на български. 

Видеа: http://bit.ly/2TUUPBy, http://bit.ly/2TZaQKP

Снимки: http://ntlive.nationaltheatre.org.uk/productions/ntlout34-all-about-eve

Прожекциите са част от програмата NT Live на Британския национален театър за излъчване на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. Организира се от Cinema City, в партньорство с Британски съвет и Програма "Култура" на Столична община. 

NT Live всяка година е част от програмното съдържание на европейската инициатива Нощ на театрите в България и поднася на зрителите вълнуващи и зрелищни постановки от Лондонския Уест Енд.

NT Live е новаторски проект на Британския национален театър за директни излъчвания на най-добрите британски постановки от лондонската сцена на живо в кина из Обединеното кралство и по целия свят. Макар, че всяко от представленията се снима на живо пред публиката в театралната зала, камерите са разположени, така че да осигурят на кинозрителите „място с най-добрия изглед“. Камерите се разполагат специално за всеки спектакъл, за да създадат възможност за изключително изживяване на публиката. С помощта на сателити постановките се излъчват всяка година на живо или на запис по целия свят и достигат до повече от 1.5 милиона зрители в над 700 кина.

 

Още новини

1 / 6