ПАЛАЧИ

Дата
16.11.2019

Начален час
19:00

Локация
Театър "София"

Трупа
Театър "София"

Цени на билети

7 лв.

+ семплинг на Fuze Tea


от Мартин МакДона

Творчески екип:
превод
Златна Костова

режисьор Стоян Радев
сценография Венелин Шурелов
костюми Елица Георгиева
композитор и изпълнение на живо Дамян Михайлов

Участват:
Цветан АпостоловДеян ДонковМихаил МилчевНиколай АнтоновПламен МанасиевЛилия МаравиляЮли МалиновСава ПиперовНиколай ДимитровЮлиян РачковВладимир МатеевМартина ТроанскаИриней Константинов

Анотация:

Пиесата “Палачи”, чието действие се развива през 60-те години в Англия, сякаш илюстрира процеса, в който заплетените криминални перипетии могат да разклатят системата от морални клишета, на която стъпва всяка господстваща идеология. Трудността да бъде установен извършителят на обсъжданото престъпление започва да поставя под съмнение лесните отговори, засягащи и всички останали сфери на живота. Зрителят може да попадне в плен на мрачни догадки и напрегнатото му любопитство дълго време да бъде изкушавано, но истинското събитие произтича от възможността въпросът “Кой е убиецът?” да придобие по-голямо значение и да надхвърли рамките на сюжета. Защото може да се окаже, че търсенето на виновника ще ни отведе пред огледалото, откъдето в нас вечно се взира собственият ни страх, огромната ни суета и ужасът от липсата на друго. А може би има друго, но пътят натам изглежда рискован, защото по него трябва да се върви без привичния багаж от готови решения, които правят живеенето уютно и защитено. На помощ ни идва само абсурдният смях, който при МакДона е единственото сигурно нещо.

Приятно гледане!

Стоян Радев - режисьор

САМО В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ! Част от зрителите на „Палачи“ на 16 ноември ще имат възможност след края на представлението да се качат на сцената и да видят отблизо как точно се случва обесването на Хенеси. Освен че ще научат любопитни неща за сценичната механизация и какво има под сцената – те ще могат да застанат на мястото на палача Хари Уейд (Деян Донков) и поне за малко да се почувстват като него.

20-те зрители, които ще получат тази възможност, ще бъдат избрани на случаен принцип. На влизане в залата всеки, който има желание да участва, ще си изтегли номерче. Веднага след края на представлението ще бъдат изтеглени 20-те късметлии и те ще бъдат поканени да се качат на сцената, за да преживеят нещо, което никога няма да забравят.