Новини

GAME OVER на Ованес Торосян... за края на играта

2019-09-24

Пърформинг и авторският моноспектакъл на Ованес Торосян GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми“. Продукцията ще има своята предпремиера в Пловдив и премиера в София, като част от специалните съдържания, продуцирани за европейската инициатива Нощ на театрите.  Проектът се реализира с приятелската подкрепа на КЦМ 2000 Груп – Пловдив и Театър Реплика.

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане“. 

***

14 ноември, 18:00 ч. и 19:30 ч., Вход: свободен

U PARK Gallery Пловдив, ул. Отец Паисий 24

 

16 ноември, 20:00 ч. и 21:30 ч., Вход: 7 лв.

nOva Art Space София, ул. Съборна 3

***

Ованес Торосян е неспирен в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор. Умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез и за зрителите. Сигурно затова, а и не само, има в кино житието си над 30 филма, сред които са ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, "Отчуждение", „Съдилището”, “Каръци“, номинация ИКАР за дебют и няколко филмови награди.  А на сцената "Били лъжеца", "Пухеният", "Да играеш жертвата", "Лейтенантът от Инишмор", "Белградска трилогия", "Анархия в Бавария", "Идиот 2012", "Хамлет", "Балканска", "Истина отвъд полярния кръг"„Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“, „Harlem Shake”, „Драконът“, „Елхата у Иванови“, Малкият Пучи“  са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.

Още новини

1 / 6