Новини

Нощ на театрите с PR Приз за "Специално събитие"

2017-07-15

Европейската инициатива Нощ на театрите стана Специалното събитие на PR Приз 2017. В най-оспорвана категория на конкурса Нощта беше отличена с първо място. Втората и третата награда отидоха при Мтел и Lufthansa.

 „За нас тази награда означава много. Благодарни сме на нашите партньори, на всички участници, на всички доброволци, които повярваха в каузата Театър. Без тях това събитие нямаше да може да се случи. Очакваме ви през ноември в юбилейното издание на Нощта на театрите”- споделиха организаторите от Фондация „Арт Проджектс“ и Асоциация „Информбюро“.

За изминалите 4 години инициативата се превърна в КАУЗА и позитивна кампания за българския театър и успя да разшири своя обхват – театри и творци от 16 българска града празнуват театъра заедно с още 10 европейски държави. Проектът има ясна и целенасочена комуникация, която го прави видим и достъпен за обществеността. Използват се всички комуникационни канали, а кампанията е интегрирана с основното послание. „Европейска нощ на театъра“ има свои творчески партньори в лицето на The Smarts и Shoot, както и много медийни партньори, с помощта на които всяка година организира мащабна рекламна и ПР кампания.

Комуникационна платформа за четвъртото издание на инициативата беше свързана с 400-годишния юбилей на Шекспир. Беше реализирана в социалните мрежи, ТВ, Радио, преса, както и във всички информационни материали (книжка, програма, сайт, тениски, тефтерчета, картички и т.н.). Бяха реализирани поредица от специални проекти, изцяло под комуникационната платформа, които по интересен начин интерпретираха основното послания на четвъртата Нощ.


Годишните награди на Българското дружество за връзки с обществеността бяха раздадени на официална церемония в Софийската градска художествена галерия. 17-то издание на престижния конкурс традиционно събира комуникационни проекти, а специално жури измерва и оценява най-добрите от тях. В конкурса участваха 74 проекта, които се състезаваха в 13 категории. Сред участниците бяха както комуникационни агенции, така и рекламодатели. Оценяването на проектите се проведе в два етапа. В първия кръг експертното жури, съставено от български специалисти в областта на комуникациите, постави оценки на кампаниите на база изпратените презентации за кандидатстване. Втората част от журирането се проведе в продължение на три дни, когато участниците в конкурса открито представиха проектите си пред публика.

 

Още новини

1 / 5