новини

ДКТ "Иван Радоев" Плевен с четири постановки в Нощта

Хитовата постановка на Явор Гърдев "Опашката", по романа на Захари Карабашлиев, е един от акцентите в програмата на плевенската трупа. Интересът на зрителите е привлечен от съвременната тема на продукцията, както и от силния актьорски състав - Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова и други. Началото е от 19.00 ч. Чрез инициативата "Пътуващ зрител", подкрепена от хотел "Ростов", за този спектакъл ангажират места почитатели на театъра от цялата страна.
Две представления се подготвят за децата в съботния ден. От 10.00 ч. ще бъде показан спектакълът "Безценното камъче", създаден по българска народна приказка под режисурата на Ива Николова, а в 12.00 ч. на сцената ще излезе "Грозното пате" по Андерсен във вариант на режисьорката Теодора Гълъбова.
В Нощта на театрите ще бъде показана още една пиеса, която е считана от зрителите за провокация - "Човекът от Подолск" в 22 ч. Представлението е създадено по творба на съвременния руски драматург Дмитрий Данилов от режисьора Васил Василев - директор на Плевенския театър, с участието на актьорите Антъни Пенев, Адриан Филипов, Иван-Александър Дойчев, Сергей Константинов, Диана Ханджиева. Идеята е хората, които гледат, да бъдат провокирани да се замислят имат ли способност да откриват красивото около себе си.
Театърът в Плевен предоставя от днес възможност да се ангажират места за "Нощ на театрите" чрез резервации /телефон 064-834-376/.