Престъпления на сърцето

https://tinyurl.com/3n4xevyx

Автор: Бет Хенли

Превод: Никола Кънев

Режисьор: Стоян Радев

Сценография и костюми: Елица Георгиева

Музика: Милен Кукошаров

Хореография: Теодора Попова

Участват: Ярослава Павлова, Рая Пеева, Мила Люцканова, Веселина Конакчийска, Кирил Недков, Ахмед Юмер

„Пиесата на Бет Хенли от края на 70-те години получава много престижни награди за драматургия и номинция за Оскар, когато по-късно е адаптирана за големия екран.

Но не наградите, получени от „Престъпления на сърцето“, а подаръците, които този текст раздава на публиката са причината да го изберем отново. Проницателност, самоирония, чистота, свобода, красота, състрадателност... Престъпленията на сърцето са тези, от които произтичат всички останали, затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно — достатъчно строго, достатъчно нежно, без страх от сълзите, без страх от смеха, с прилагане на закона и разбиране отвъд него, където само любовта може да прощава и да лекува.

Работата по спектакъла беше щастливо преживяване за целия екип, беше истинска възможност за себепознание и споделена обич. Ще се радваме споделянето да продължи и с нашите зрители.“ – Стоян Радев – режисьор

Бет Хенли е американски драматург, сценарист и актриса. Нейната пиеса „Престъпления на сърцето“ печели наградата „Пулицър“ за драма през 1981 г. и номинация за награда „Тони“, а сценарият за филмовата версия е номиниран за Оскар за най-добър адаптиран сценарий.