Локдаун No.5

В Средновековието в Европа се появило странно заболяване, наречено танцова епидемия или танцова чума. Болните танцували против волята си седмици, дори месеци наред, докато не припаднели от изтощение. Днес учените определят явлението като колективно психично разстройство, масова психоза. Може ли да се случи и на нас?
Само 15 дни в изолация са достатъчни, за да причинят трайни психологически увреждания с последствия, вариращи от тревожност и параноя до невъзможност за формиране на логическа мисъл.
Съвременната епидемия - самотата, влияе върху въображението ни, чиято сила винаги надвива тази на трезвата преценка, а времето започва да става заплашително. Какъв е светът, който човек създава в самотата на един безкраен локдаун? До какви крайни фантазии и изобретателност можем да стигнем? Животът е спрян, но човек не може да бъде сложен на пауза.
Това е един опит за достигане границите на въображението и възможностите, за пълноценно изживяване на един забранен живот. Да надникнем през ключалката…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Идея и реализация: Сребрина Тимофей
Музика: Серж Гинсбург, Дамасо Перез Прадо/Лу Бега, Pixabay, записи от истинския живот
Фотограф: Георги Сиркатов

https://epaygo.bg/4292290030