Сън в лятна нощ

Режисьор: Людмила Даскалова
Асистент-режисьор: Детелина Стойчева
Сценография: Елена Иванова
Хореография: Татяна Соколова
Музикална среда: Гроздан Даскалов
Публичност: Дани Коцева

В ролите: Александрина Митева, Боян Даскалов, Биляна Илиева, Виктория Георгиева, Габриела Нейчева, Десислава Любомирова, Диана Златанова, Елена Петкова, Емил Топалов, Ивана Иванова, Йоана Пенева, Йоана Терзова, Йоана Дудова, Йордан Бричев, Кристофър Терзийски, Катерина Чалъмова, Лия Стоянова, Мелани Василева, Майкъл Василев, Мелани Гинина, Ния Терзиева, Никол Куртева, София Христова, Сияна Митина, Теодора Ковачева, Тодор Войников, Христо Ненчев, Христо Костадинов.

"Сън в лятна нощ " е комедия от Уилям Шекспир. Тя описва събитията около сватбата на херцога на Атина, Тезей и Хиполита. Те включват приключенията на четирима влюбени младежи от Атина и една група от шестима самодейни актьори, които са контролирани и манипулирани от феи, населяващи горите, в които царстват кралят и кралицата на елфите Оберон и Титания. Действията се преплитат между реалния и магичният свят! Комедията е пронизана с рядък за Шекспир приказен вкус и поезия на ярки младежки чувства!

„От много време бленувам да осъществя точно този спектакъл с децата от школата. Радвам се, че най-накрая имаме възможността, заедно с моята партньорка в това начинание Детелина Стойчева, да направим реалност този мой „сън“. Лекотата и приказността на шекспировата пиеса са интригуващи за подрастващите и позволяват свободен полет на въображението. Магията на Обероновата гора и комичните ситуации са поднесени през призмата на детската сензитивност в най- чистата ѝ форма.“ - Людмила Даскалова

Театрална къща „Пластилин“ активно работи с деца от 2013 г. в областта на театъра и заема значимо място в културния и образователен живот на град Пазарджик. В репертоара на школата са постановките „Пепеляшка“, „Карлсон“, „Мечка“, Предложение“.
Проектът „Сън в лятна нощ“ на Фондация „АртЛаб“ се реализира с финансовата подкрепа Национален фонд „Култура“
С любезното съдействие на Младежки дом - Пазарджик.