Театрална къща "Мариета и Марионета"

http://www.marioneta.org

От 26 години - истинско забавление с „Мариета и Марионета”!

„Отдавна, много отдавна, чак около миналия петък”, през 1992 г. бе създадена ТЕАТРАЛНА КЪЩА „МАРИЕТА И МАРИОНЕТА”, за да забавлява малки и големи. Днес „МАРИЕТА И МАРИОНЕТА” е пъстро ветрило от творчески индивидуалности: актьори и кукловоди, клоуни и мимове, режисьори и сценаристи, музиканти и художници, костюмиери и кукломайстори... Макар и различни, всички те си приличат в едно: много обичат и децата, и театъра.

В биографията на Театрална къща „Мариета и Марионета” присъстват 37 театрални турнета във Франция (1991-2018 г.); международни участия във франкофонския проект „Караваната на десетте думи” ( La Caravane des dix mots) в 35 франкофонски държави по света(2008–2013 г.), както и множество участия в национални и международни фестивали.

 

От 1992 г. до днес “Мариета и Марионета” работи в областта на куклено-театралното изкуство за деца – продуцира и разпространява в България и в чужбина спектакли за деца - куклен и драматичен театър, клоунада, пантомима; поставя забавни театрални форми за възрастни; изпълнител и съ-продуцент на детски песни и приказки; продуцира детски  телевизионни предавания и програми; развлекателни шоу-програми за детското парти; организира хиляди детски  рождени дни и тържества; тематични спектакли и програми за големите празници; създава магазин и ателие за театрални и карнавални костюми, изработва маскоти и костюми за промоции и рекламни кампании. както и първия детски парти клуб в България в гр.София през 1997 г.