ТАМ, КЪДЕТО НЕ СМЕ

ТАМ, КЪДЕТО НЕ СМЕ e иновативен мултидисциплинарен проект с поезията на Георги Господинов и музиката за пиано на Фредерик Шопен. В него танц, музика и поезия си кореспондират в изпълнение на едни от най-талантливите имена от българската културна сцена: балет -  Виктория Петрова и Васил Дипчиков, актьорско четене: Дария Симеонова, пиано - Венета Нейнска.

 

ТАМ, КЪДЕТО НЕ СМЕ

Танцово-поетичен концерт с музика за пиано на Фредерик Шопен и стихосбирката на Георги Господинов „Там, където не сме“.

Иновативният мултидисциплинарен спектакъл събира на една сцена виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета за преживяване, пленяващо всяко сетиво.

Пианистката Венета Нейнска, актрисата Дария Симеонова и балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков ще преплетат класическата музика на Фредерик Шопен със стиховете на Георги Господинов и искрената хореография на чувствеността в представление, което обединява трите изкуства - поезия, музика и танц.

ДАРИЯ СИМЕОНОВА
Дария Симеонова е влизала в кожата на много запомнящи се героиНИ в най-различни направления на актьорското майсторство. Освен сериалите „Под прикритие“ и „Откраднат живот“, от които е позната на широката публика, тя е част от трупата на Театър „София“, Театрална работилница „Сфумато“ и редица филмови продукции.

ВЕНЕТА НЕЙНСКА
Талантът на пианистката Венета Нейнска докосва с нежност и прецизност, присъщи на искрения и неподправен талант. А пътят на този талант се простира толкова надалеч. Венета Нейнска започва образованието си в музикалното училище в град София и продължава развитието си при Джон Пери в Южнокалифорнийския Университет в Лос Анджелис, Калифорния и Джоан Хавил в училището по музика и драма „Гилдхол“ в Лондон, Великобритания.

ВИКТОРИЯ ПЕТРОВА И ВАСИЛ ДИПЧИКОВ
Виктория Петрова и Васил Дипчиков са солисти на единствената българска трупа за съвременен танц и танцов театър в България - балет „Арабеск“. Освен в постановките „Нестинарка“, „Лешникотрошачката“ и „Ромео и Жулиета“ артистичното дуо участва в множество филми, видео клипове, реклами и телевизионни формати.

снимки: Атанас Кънев

билети - https://epaygo.bg/2398481255 и на касата на театъра