НАРИСУВАЙ МИ ЧОВЕК

Център за изкуства “За Родопите”
представя
НАРИСУВАЙ МИ ЧОВЕК
Спектакъл за бебета и деца до 4 години,
подходящ и за деца със специални образователни потребности до 10 г
Автори Петър Тодоров и Десислава Минчева
Консултант Д-р Здравка Янева, детски психиатър
Художник Ханна Шварц
Музика Милен Апостолов
С участието на Десислава Минчева
Режисьор и продуцент Петър Тодоров
Продължителност 35 минути
Спектакълът е създаден с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Фондация “За Родопите”.
Точка, точка, запетайка.
Тире, минус, обиколка.
Жички, жички, две ушички.
Тумбалака с двата крака.
Две чертички за ръчички.
Ей го нашето човече-
нарисувано е вече!
НАРИСУВАЙ МИ ЧОВЕК е предназначен за една много специфична възрастова група /1-4 г/ и е съобразен с препоръките и указанията на професионален детски психиатър. Спектакълът цели да стимулира чувствителността и емоционалността на най-малките, като едновременно с това полага основите на естетическото им възпитание. Възприятията на едно дете и формирането на вкус и отношение към изкуството в неговата по-късна възраст се базират на това, до което то се докосва в първите години от своя живот. Ето защо НАРИСУВАЙ МИ ЧОВЕК е една добра възможност за родителите да срещнат своите деца с театъра по най-адекватен и смислен начин, изцяло отговарящ на нуждите им.
Лице, човек, семейство и множество други образи изникват под въображаемата четка на художника, а познатото стихотворение „Точка, точка, запетая…“ е отправната му точка.
НАРИСУВАЙ МИ ЧОВЕК е особено подходящ и за деца със специални образователни потребности до 10 г, по-специално деца с умерена и по-тежка степен на умствена изостаналост, деца с разстройства на невроразвитието, деца с разстройства от аутистичния спектър, деца със сензорни и моторни нарушения и други.
Видеолинк към трейлър: https://vimeo.com/785255673