новини

НОЩНИТЕ ПЕРСОНАЖИ, ИЗПРАВЕНИ ПРЕЗ СЯНКАТА

За 12-та поредна година посланиците на Нощта се включват в емблематичния фотографски проект #НощниПерсонажи, като първата част от него беше заснета в края на месец Юни. Пред обектива на Диляна Флорентин застанаха Явор Гърдев, Владимир Михайлов, Дарин Ангелов, Мартин Димитров, Деян Ангелов, Никола Хаджитанев, Марта Петкова, Весела Бабинова и Луиза Григорова-Макариев. През месец Септември и останалите лица на Нощта ще се изправят пред сянката си. 

"Всяко начало е вълнуващо, като тръпката на нещо първо. Нищо, че нашето “първо” се случва вече 12 пъти! Казват, че 12 е перфектното число - край на някакъв времеви портал и начало на нещо ново след края… Затова избрахме да се изправим пред това случилото се през годините на границата между реалността и въображението и в своеобразно поле за експериментиране, в което Нощта съществува, за да се срещнем с една по-различна страна и супер сила в нас - Сянката ни! Така стигнахме до посланието: ИЗПРАВЕНИ ПРЕД СЯНКАТА. И съвсем буквално и метафорично пред своята сянка се изправят и нашите посланици в емблематичните #НощниПерсонажи" - разказват организаторите.

Творчески директор на 12-тото издание на европейската инициатива в България е Александър Таралежков, а творчески партньор на Нощта за поредна година е продуцентска компания SHOOT. Нощта на театрите е един от най-мащабните театрални проекти и е част от Календара на културните събития за 2024 г. на Столична Община.

Още бекстейдж снимки от фотосесията можете да разледате тук