Творчески екип "Къща за четящи хлапета и Цветоплети"

Творчески екип "Къща за четящи хлапета и Цветоплети"

Родно място:  София

Сайт:  www.prikazkabezkrai.com, www.vetkas.com, следете ни във facebook tsvetopleti

 

За нас Театърът или сцената е ... мястото, където нашият вътрешен свят си устройва творческа среща със заобикалящата ни действителност.

Любимото представление на екипа ни ... през изминалата година беше "Приказка за Моливка, Гумичко и буквите". С това заглавие в театралния афиш се появи първото представление, обединяващо целите на Къщата да възпитава и образова с техниките на театралното изкуство. 

Най-новото в сезон 2015 е ... през 2015 г. посетителите на театралните уикенди в „Приказка без край“могат да видят няколко нови представления. През април беше премиерата на класическата история за момиченцето Маша и нейния приятел Мечока, разказана с много музика и неочакван финал. През май в театралния афиш на Къщата се включи „Приказка за Моливка, Гумичко и буквите“ по текст на съвременната българска авторка Весела Фламбурари. Представлението има образователна насоченост и оживява  света на буквите.

Запазили сме премиерата на Еко куклен театър „Омагьосаната приказка“за  тазгодишното издание на Нощ на театрите. Представлението е за деца над 3 години и въвежда малките зрители в ценностите на отговорния към природата и обществото гражданин. Куклите, декорите и реквизитът са изцяло изработени от рециклирани материали,  в духа на представлението. Актьорите и образите пресъздават приказни сцени, отражение на актуални, екологични проблеми.

Искаме Театърът ни да бъде възприеман като ... място, на което със средствата на  театралното изкуство и с езика на забавните и поучителни истории,  да възпитаваме в децата неизменни човешки добродетели.

Ние, екипът на  театъра, „изгаряме“ в това, което правим защото ... нашите зрители са децата. Те са публиката, в която добрите идеи най-бързо намират благодатна среда за покълване и след време от посятите семена поникват и израстват красиви цветя.

Посланиците на нашия театър са ...  Идейният и творчески двигател на театралния ни екип са две вдъхновени дами – Мария Бояджиева и Цвета Мишкова – Цветоплети. И двете са приели театъра, музиката и работата с деца като своя мисия и с любов и отдаденост създават всяко следващо театрално приключение на сцената на Къща за четящи хлапета „Приказка без край“.

Участваме в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, защото ... искаме отново да бъдем част от атмосферата и разрастващите се идеи за разпространение на театралното изкуство. Театърът може да оживява не само на големи сцени с пищни декори, а и навсякъде, където има творчески дух и идеи за преобразяване.