Държавен куклен театър Русе

Сайт: www.puppetruse.com

Фейсбук: https://www.facebook.com/puppetruse

За нас Театърът е път към душите на хората. Театърът е начин да предаваме послания, да се забавляваме и да забавляваме нашата публика - децата, но и да я възпитаваме в ценности като любов, приятелство, труд и уважение, както и да изграждаме отношение към света – какво е правилно и какво не, кое е добро и кое - лошо. Чрез Театъра разказваме истории, а зрителите преживяват, като ги правим съпричастни на радостите, болката, страховете, победите и вълнението на героите. Емоцията, която пораждаме в и виждаме по лицата на нашите зрители, е най-голямата отплата за нас – хората, живеещи с Театъра. Още повече, че нашата публика е най-чувствителната – деца от 2 до 12 години, което прави нашата работа и много отговорна.

И утре ще има ТЕАТЪР, защото… живият контакт, допирът до нещо, което се случва пред теб чрез магията на сценичното изкуство, е незаменим. Макар и да растат във време на електронни взаимоотношения, Театърът е начин да се запази истинския контакт, реалното преживяване и така  малките ни зрители да усетят уникалността на това преживяване.  А малките днес зрители, утре са възрастните, които ще носят отговорност и също ще възпитават деца. Театърът е средство да се погрижим за емоционалното развитие на децата, защото освен да са умни и знаещи, те преди всичко е важно да станат добри и отговорни хора.

Участваме в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, защото искаме да популяризираме театралното изкуство  и да запалим малките ни зрители по магията на кукления театър, да могат да се докоснат до начина, по който се случва тази магия, като участват в Театрална работилничка, ръководена не само от актьори, но и от други деца. Също така, смятаме за добра кауза да осигурим достъп до това, което правим и за хора в неравностойно положение, поради което образователния ни спектакъл „Приказка за Ох” ще може да се гледа от всички желаещи -  с вход свободен.