посланици

Боряна
Братоева

Другата страна на театъра. Боряна Братоева.

 

Другата страна на театъра…

Колективът, колегите, обменът на енергия между нас и обменът на опит, защото съм имала шанса да играя с много талантливи и опитни актьори. Цялата магия на театъра е другата му страна.

Най-странното нещо, което съм правила в подготовка за роля…

Имах репетиционен процес с 37 човека. 10 момичета играехме една и съща роля и имахме абсолютен синхрон – да станем едно цяло в пряк и преносен смисъл. Въжделенията за живота, любовните случки – всичко ни се случваше наведнъж. Това беше в постановката „Одисей“ на Пловдивския театър. Ролята беше на Пенелопа. 10 момичета играхме този персонаж.

Подготовката преди сцена…

Строго индивидуално. Аз си образувам един въображаем сакрален балон около мен, в който се настройвам, преподреждам си мислите. Нагласата е, че ще се случи магията и нещо много специално предстои в следващите часове.

Текст, който най-трудно научих…

В 4-ти курс в НАТФИЗ трябваше да играя Боряна на добруджански диалект. Аз съм от Варна и имах жесток диалект и за 4 години успях да го преодолея. На 4-тата година трябваше да се върна към него заради роля. Беше много интересно да вляза в тази роля. Едно от най-любимите неща, които съм правила.

 

 

всички посланици