посланици

Луиза
Григорова-Макариев

Другата страна на театъра. Луиза Григорова-Макариев.

 

Другата страна на театъра…

Едната страна е очевидната – сцената. Другата е всичко, което е скрито зад сцената, всичките тайни там. За мен точно това е свещеното място в театъра, не толкова резултатът, колкото всичко, което се случва преди това.

Най-странното нещо, което съм правила в подготовка за роля…

За всички роли се опитвам да си изпитам, което ще трябва да се случи на героя ми. Макар че ако трябва да съм сериен убиец, обещавам, че няма да убивам хора по улиците. За „Лодка в гората“ (първата ми по-сериозна роля в театъра) си спомням, че магията – това, което ми говореше Мариус Куркински през цялото време – как моята героиня ляга на земята и от движението на облаците си мисли. че наистина плува в морето, а тя е легнала просто някъде в гората. И аз ходех и търсех непрекъснато някакви облаци, които да се движат, но достатъчно бързо и да няма нищо, което да ми пречи. И ми се е случвало като попадна в някоя градинка и видя, че облаците се движат бързо, веднага да легна на земята, за да мога да усетя магията.

Ритуал преди да изляза на сцена…

Прекръствам се. Останало ми е още от НАТФИЗ. И преди начало на някоя важна сцена на снимачната площадка и преди да изляза на театралната сцена, задължително се прекръствам. И ми се е случвало няколко пъти да не го направя и да е пълен провал. Затова си го спазвам.

всички посланици