посланици

Весела
Бабинова

Другата страна на театъра. Весела Бабинова.

 

Другата страна на театъра…

Тъжната страна на театъра, която зрителите не познават. Това са всички онези неща, през които преминава един актьор, за да оцелява в тази среда. Като тук не става въпрос за безпаричието, а за отношенията между актьорите, процеса, бюджетирането на театралните проекти.

Подготовката преди сцена…

Преди представление си чистя зъбите с конец. Иначе загрявам говорно и физически. Суеверна съм и преди някои представления със сигурност не правя някои неща, защото съм си казала, че ако ги направя, представлението няма да мине добре.

По време на „Хамлет“…

В сцената, когато всички бяхме „мъртви“, бях в едно от пропадалата и беше влязла вода в ухото. Но над нас имаше камера, която показваше какво се случва, но си бях помислила, че камерата вече е при Леонид, който играеше Хамлет. И тогава трябваше да си бръкна в ухото да извадя водата, понеже много ме болеше. Но се оказа, че камерата все още е над Офелия и изведнъж мъртвата героиня помръдна (бръкна си в ухото) и в този толкова драматичен за пиесата момент публиката избухна в смях. Но нямаше какво да направя, защото вече бях помръднала, но много ме беше срам от тази моя постъпка…

 

 

всички посланици